Seriál Radiožurnálu – Příběhy babyboxu 1/7 (2024)

Babyboxy doposud zachránily 262 dětí. Jak jejich příběh pokračuje? Připravila Veronika Hlaváčová.

Natočeno 2024. Premiéra 15. – 21. 4. 2024 (ČRo 1 Radiožurnál, 8:50 h.) v cyklu Seriál Radiožurnálu.

2. místo na Prix Bohemia Radio 2024 v sekci Reportáž (za díl Johanna).

Obsah: 1. díl: Novorozeně se vzkazem, proč nemůže zůstat doma. Dívka z babyboxu má návod, jak časem najít příbuzné (2. díl: Bříšková maminka a borci se sanitkou. Tříletý Vítek se učí vyprávět svůj příběh o babyboxu s fotoknihou (3. díl: Miluju svoje nové rodiče, říká čtrnáctiletá Anežka z babyboxu, přesto má otázky. „Co se tehdy stalo?“ ptá se (4. díl: Jana. Poslechněte si čtvrtý díl seriálu o babyboxech (5. díl: Na pupečníku tkaničku, ve tváři tiky z alkoholového syndromu. Dnes je Dominika seběvědomá tanečnice (6. díl: Na genetice tolik nezáleží, říkají dívky z babyboxu. Anežka a Dominika spolu chtějí zůstat v kontaktu (7. díl: Zakladatel babyboxů: Děti bývají i nahé, nevykoupané. Některé ženy si odložení dítěte rozmyslí (

Lit.: agf – Hlaváčová, Veronika: Příběhy babyboxu. Jak se odloženým dětem daří v nových rodinách? In web ČRo 1 Radiožurnál, 21. duben 2024 (článek + nahrávky k poslechu) – Cit.: Babyboxy v Česku fungují 19 let. Od té doby se v nich objevilo 262 dětí. Jak těmto dětem adoptivní rodiče vysvětlují, kde se vzaly? A jak se už starším dětem z babyboxu žije bez identity? Na tyhle otázky odpoví exkluzivní seriál Radiožurnálu Příběhy babyboxu. Poslouchejte od pondělí do neděle v čase 8:50. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)