Slast 1/6 (2024)

Podcast připravila Linda Bartošová. Dramaturgyně a kreativní producentka Veronika Ruppert. Vizuál Iryna Drahun. Zvukový mistr Jan Brauner. Hudba Laura Jašková.

Natočeno 2024. Webová premiéra 1. dílu 29. 10. 2024 (ČRo Rádio Wave).

Pozn.: Šest dokumentů doplňuje šest rozhovorů.

Lit.: Bartošová, Linda: Komu patří tvoje touha? Začíná podcast Slast o svobodě a intimitě mladých žen. In web ČRo Radio Wave, 22. říjen 2024 (článek + teaser k poslechu). – Cit.:  Startuje podcast Slast. Linda Bartošová v něm otevírá téma touhy a svobody. (…) Jak zoomerky a mileniálky prožívají první intimní zkušenosti? Jaké jsou jejich fantazie a očekávání a co je naopak nebaví a brzdí? Kde začíná a končí kontrola nad ženským potěšením? Začíná nový podcast Lindy Bartošové, Slast.

Dva roky po úspěšném podcastu Krása se Linda Bartošová vrací s novou sérií pro Radio Wave. Navazuje na téma ženského těla a jeho svobody v dnešním světě. Od stereotypů spojených se vzhledem se v novém projektu Slast posouvá k tématu osobního prožívání sexuální svobody.

„Nejsilnější emocí, kterou si pamatuju z prvních projevů mé sexuality, byl stud. Devadesátá léta byla prosycená nahými ženskými těly. Měla jsem ale pocit, že nás může svléknout jen někdo jiný. Že my samy svou touhu a potěšení nemáme ukazovat nebo otevřeně prožívat. První menstruace, doteky nebo i první sexuální sblížení se odehrávaly za hradbou mlčení, tajemství a nepřístojnosti,“ říká Linda Bartošová v teaseru k novému podcastu Slast.

V šesti epizodách a šesti doprovodných rozhovorech dává slovo mladým ženám a odbornicím z různých oblastí společenských věd. Rozebírá psychologické, společenské a historické kořeny zažitých stereotypů a vzorců chování. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)