Až na dřeň – Lenka Dusilová (2024)

Připravila Kateřina Kubalová.

Hovoří Lenka Dusilová.

Natočeno 2024. Premiéra 20. 10. 2024 (ČRo Rádio Praha, 24 min.).

Lit.: Kubalová, Kateřina: Nechci zatuhnout ve starém světě, říká zpěvačka Lenka Dusilová. In web ČRo Radio Praha, 20. říjen 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Několikanásobná držitelka hudební ceny Anděl, zpěvačka s nezaměnitelným hlasem a svébytným hudebním projevem – to je Lenka Dusilová. V pořadu Až na dřeň mluvila nejen o svém novém hudebním projektu. (…)

Lenka Dusilová v říjnu odstartovala projekt Dialogy 24/25. V sérii mezigeneračních hudební chce zpěvačka otevírat témata, o kterých je dobré mluvit. První z Dialogů s názvem Vdechni mi život, který vytvořila s mladou zpěvačkou a autorkou Kvietah, společně zhudebnily téma emocí a jejich potlačování. „Dialogy jsou pokračováním po deskách Baromantika, V hodině smrti, nebo Řeka. Chtěla jsem uzavřít potápění se do minulosti. Vzhledem k tomu, že mám desetiletého syna, ve mně roste spousta témat, které bych chtěla s mladými lidmi otevírat.“

Dialogů by mělo být devět a Lenka Dusilová chce na projektu intenzivně pracovat dva roky. Projekt je velmi interaktivní a pro zpěvačku a skladatelku je prý vykročením z komfortní zóny. „Je to vykročení z mojí skořápky, protože každý hudebník, z těch, které jsem oslovila, může pracovat různorodým tvůrčím způsobem a já se snažím vytvořit bezpečné hudební prostředí a třeba se jazykem přiblížit k jejich hudebnímu světu, abychom si našli téma, o kterému budeme moci společně zpívat.“ (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)