Poslední tajemství Adiny Mandlové (2011)

Dávné příběhy a nová svědectví Stanislava Motla. Adina Mandlová. Pamětníci o ní vyprávějí jako o pronikavě inteligentní ženě širokého srdce, ženě milující život, noční párty, šampaňské a která prý své milence střídala jako o život …

Účinkují Stanislav Motl, Zdena Sulanová, Eva Gerová, dr. Hana Fifková, Jan Šimonek, Otakar Vávra. Ze záznamu hovoří a zpívá Adina Mandlová a Oldřich Nový.

Připravil Český rozhlas v roce 2011. Premiéra 13. 3. 2011 v cyklu Stopy, fakta, tajemství … č. 53 (30 min.).

Lit.: Motl, Stanislav: Poslední tajemství Adiny Mandlové. In web ČRo 13. 3. 2011 (anotace). – Cit.: Adina Mandlová. Pamětníci o ní vyprávějí jako o pronikavě inteligentní ženě širokého srdce, ženě milující život, noční párty, šampaňské a která prý své milence střídala jako o život …

Byla ale opravdu taková? Co když se pod maskou vtipné, někdy až sarkastické a cynické ženy skrýval hluboký cit? Ale také třeba nějaká dávná a silná traumata? Co když tedy ve svém nitru něco skrývala?

O Adině Mandlové bylo již hodně napsáno. Několikrát také vyšly její jedinečné memoáry Dneska už se tomu směju, ve kterých s nebývalou otevřeností popisuje všechny možné peripetie jejího tak dramatického života.

Stanislav Motl se pokusil, s pomocí někdejších přátel a kolegů Adiny Mandlové, pochopit to, co Adina Mandlová po celý život úzkostlivě střežila i před svými nejbližšími.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)