Čajovna – Je krásné neumět hrát (2011)

Hudebník Tomáš Vtípil hostem Čajovny. Moderuje Jaroslav Rudiš.

Natočeno 2011. Premiéra listopad 2011.

Lit.: Rudiš, Jaroslav: Je krásné neumět hrát. In web ČRo, červenec 2012 (anotace). – Cit.: Je autorem hudby k oceňovanému filmu Pouta. Vystupuje s undergroundovou legendou DG 307. A s kapelou Urband ho občas potkáte, jak v Brně hraje jen tak na ulici. Vedle toho ale také píše. Jmenuje se Tomáš Vtípil a v úterý 24. července bude hostem Čajovny Jaroslava Rudiše.

Tomáš Vtípil se narodil v Brně v roce 1981 a na svém webu www.vtipil.cz o sobě píše jako o výrobci hluku. Vedle hudebních ukázek zde najdete také blog s jeho publicistickou a literární tvorbu. “Je krásné neumět hrát!” tvrdí například v jednom z příspěvků hudebník, který hrát umí snad na všechno. Se svými literárními texty zároveň vyhrál celostátní kolo soutěže Slam Poetry 2004.

Slam Poetry jej také před pár lety propojila s německým hip-hoperem, básníkem a performerem Maxem Bilitzou, s nímž natočil neklidné, poetické, ale také politické album Neuland. A Bilitzu Vtípil pozval i do studia Čajovny, na živo spolu jako Neuland zahrají několik skladeb.

Vtípil jinak loni vlastním nákladem vydal povedené album do not eat – throw away mísící elektroniku s živými nástroji a originálními texty. Spolupracuje také s celou řadou hudebních projektů a kapel, hraje na vernisážích a vedle filmové skládá také divadelní hudbu.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)