Pán v šedých nohaviciach (Pán v šedých kalhotách, 1967)

Wolfgang Ecke. Detektivní hra pro mládež nás zavede do Londýna. Dramatizace Jiří Kafka. Překlad Štefan Drug. Hudební spolupráce Igor Bázlik. Dramaturg Emil Fillo. Zvuk Peter Štolz, Jozef Bezák. Režie Olívia Binderová.

Osoby a obsazení: Perry Clifton (Ivan Krajíček), Dicky Miller (Emil Fillo), taxikář v Ipswichi (Karol Strážnický), taxikář v  Londýně (Karol Skovay), Paul Cool (Ján Jamnický), James (Vladimír Štróbl), sir Stanford (Elo Romančík), miss Perkinsová (Zuzana Šimečková), informátor v pojišťovně (Štefan Dobrovodský), inspektor Long (Vladimír Durdík st.), seržant Orville (Juraj Haľama), vedoucí konfekce (Daniel Michaelli), prodavač Fred (Vladimír Minarovič), baron Kandarský (Karol Machata), baronka (Hilda Michalíková), sluha Kandarského (Emil Kopasz), Frank Villa (Ľubo Roman), jeho žena (Mária Úradníčková), Kathrin (Darina Vašíčková), vypravěč (Mikuláš Huba).

Natočeno 17. 1. 1967 (studio Bratislava). Premiéra 21. 1. 1967 (Bratislava, 15:05 hod.; 60 min.). Repríza 16. 10. 2004.

Lit.: Fillo, Emil: Pán v šedých nohaviciach. In Rozhlas, leden 1967 (článek). – Cit.: V dome č. 14 na Starplace, vo štvrti Norwood v Londýne, na štvrtom poschodí býva slobodný muž so zvučným menom – Perry Clifton. Tento muž pracuje v nákupnom oddelení jedného z londýnskych obchodných domov a je najväčším detektívom, aký sa kedy v Londýne narodil….. tvrdí Dicky Miller. Dicky má už dvanásť rokov a je Perryho najlepší priateľ. Býva v tom istom dome, na tom istom poschodí. A niet jediného dňa, aby Dicky v škole znova a znova neopakoval, že jeho priateľ Perry Clifton je najväčší detektív všetkých čias… Nikto mu to nechce veriť. A Dicky to zatiaľ nemohol potvrdiť ani jediným prípadom, ktorý by bol Perry Clifton vyriešil. Až jedného septembrového dňa…

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)