Alibi čili Rodinka se baví (1970)

Jerzy Krzysztoń. Překlad Jaroslav Simonides. Aistent režie Ivan Holeček. Zvuk Jitka Borkovcová. Záznam a střih Eva Fišerová. Režie Jana Bezdíčková.

Osoby a obsazení: dědeček (Miloš Nedbal), matka Božena (Slávka Budínová), inspektor / otec (Petr Haničinec), syn Olgerd (Otomar Krejča ml.).

Natočeno 1970. Premiéra 13. 9. 1970 (Hvězda – Ostrava, 16:04 – 16:33 h.; mono, 9 min.) v cyklu Přehlídka mezinárodní rozhlasové hry. Obnovená premiéra 17. 4. 2014 (ČRo 3 Vltava, 20:00 h.) v cyklu Hra pro tento večer.

Lit.: anonym: Jerzy Krzystoň: Alibi čili Rodinka se baví. In web ČRo 3 Vltava, 17. duben 2014 (článek + ukázka k poslechu ). – Cit.: Rozhlasová groteska s kriminální zápletkou, ve které nic není tak, jak se na začátku zdá. Vysíláme v rámci Polského roku na Vltavě.

Groteska s kriminální zápletkou, ve které nic nezůstane tak, jak se na začátku zdá, se odehrává v jedné zdánlivě obyčejné maloměstské rodině. Tu představují nerudný dědeček (Miloš Nedbal), jeho dcera s manželem (Slávka Budínová a Petr Haničinec) a vnuk (Otomar Krejča, ml.).

Soužití několika generací se málokdy obejde bez vzájemných konfliktů, ale v téhle rodince se vzájemných křivd a podezření nastřádalo opravdu mnoho.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)