Princ Zlatovlásek a Železný Hans (2013)

Melita Denková. Původní rozhlasová pohádka s využitím německých lidových motivů. Hudba Jakub Kudláč. Dramaturgie Václava Ledvinková. Zvuk Tomáš Gsöllhofer. Zvuková spolupráce Jan Trojan. Režie Natália Deáková.

Osoby a obsazení: princ Jakub (Lukáš Příkazký), malý Jakub (Václav Jan Podrazil), princezna (Pavla Beretová), Železný Hans (Václav Vašák), král, otec Jakuba (Leoš Noha), královna (Marta Vítů), král, otec princezny (Robert Jašków), zahradník (Miroslav Hruška), malíř (Tomáš Kobr) a oddávající (Tomáš Jeřábek).

Natočeno v roce 2013. Premiéra 18. 5. 2014 (ČRo 2 Praha, 13:05 h.; 47 min).

Lit.: Ledvinková, Václava: Melita Denková: Princ Zlatovlásek a Železný Hans. In web ČRo 2 Praha, květen 2014 (článek). – Cit.: Malý královský syn Zlatohlávek se spřátelil s Železným Hansem. Vydrží jejich kamarádství, když se oba zamilují do stejné dívky? Mezi podivnou dvojici přátel vrazí klín láska. Bude silnější než přátelství? Dozvíte se ve volném pokračování klasické pohádky bratří Grimmů.

Úctyhodná sbírka lidových pohádek bratrů Jakoba a Wilhelma Grimmových čítá více než 200 titulů a ještě mnohem víc pohádkových motivů.

Je mezi nimi i příběh o divém muži, který byl po svém dopadení všem pro výstrahu zavřený do klece. Jediný, kdo se s ním dokázal spřátelit, byl malý královský syn. A právě mezi nimi dvěma vzniklo zvláštní pouto, které předurčilo jejich další osud.

Premiéra rozhlasové pohádky Melity Denkové dále rozvíjí životní peripetie této prazvláštní dvojice, mezi níž vrazí klín láska. Bezhlavá láska k jedné a téže dívce dokáže totiž vyhrotit vzájemné vztahy dvou mužů až na samou mez. Na hranici života a smrti. 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)