Paní Kornerová si neváží toho, co má (2014)

Jerome Klapka Jerome. Satira o splněných přáních žen. Rozhlasová dramatizace povídky. Dramatizace Šárka Kosková. Dramaturgie Václava Ledvinková. Režie Dimitrij Dudík.

Účinkují Lucie Pernetová, Ladislav Hampl, Aleš Procházka, Dana Batulková a Apolena Veldová.

Natočeno 2014. Premiéra 24. 5. 2014 (ČRo 2 Praha, 22:00 h.; 29 min). Repríza 4. 6. 2016 (ČRo 2 Praha, 22:00 h.); 11. 6. 2022 (ČRo 2 Praha, 13:40 h.) v cyklu Hra na sobotu.

Lit.: anonym: Jerome Klapka Jerome: Paní Kornerová si neváží toho, co má. In web ČRo 2 Praha, květen 2014 (anotace). – Cit.: Jerome Klapka Jerome proslul satirou o mužích (Tři muži ve člunu, Tři muži na toulkách). Dvojka vám teď nabízí jeho satirický pohled na ženy… Mít doma věrného, milujícího a za všech okolností slušného manžela se paní Kornerové jaksi nezamlouvá. Dala by přednost větší mužnosti, ráznosti, třeba i nebezpečné hře a umění zabavit dámskou společnost. Přání se jí splní. Teprve pak ale pochopí, že si dost neváží toho, co doopravdy má.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)