Cesta do Afriky (2014)

Pohádka. Miloň Čepelka. Zvukový mistr Jiří Volf. Dramaturgie Václava Ledvinková. Režie Luboš Koníř.

Účinkují Karolína Hajná, Lenka Krčková, Martin Hruška, Petr Šporcl, Bibiana Šťástková-Šimonová, Jan Dvořák, Jan Hušek, Tomáš Drápela, Jaroslava Červenková, Stanislava Drápelová, Denisa Posekaná, Petr Hubík, Lucie Škodová a Jan Vejražka.

Nastudoval ČRo České Budějovice v roce 2014. Premiéra 22. 6. 2014 (ČRo 2 Praha, 13:00 h.; 45 min).

Lit.: Ledvinková, Václava: Miloň Čepelka: Výlet do Afriky. In web ČRo 2 Praha, červen 2014 (anotace). – Cit:  Děti! Zveme vás všechny na výlet do Afriky. Že ještě nezačaly letní prázdniny? Ono taky nejde o skutečnou výpravu, ale o premiéru původní rozhlasové pohádky.

Vydat se na černý kontinent ovšem není jen tak ani v pohádce. O tom se nakonec přesvědčíme přímo s hlavní hrdinkou, jedenáctiletou Romanou, která si tuhle potíž uvědomuje. Jak to jenom vykoumat? 

A co takhle přes moře poslat jen svoje plyšové kamarády, aby si alespoň oni prázdniny jaksepatří užili? Někteří lidé to tak prý dělají, a tak se lvice Leona, gorila Rila, liška Bystřička a další přátelé mohou pomalu chystat. 

Ta legrace bude něco stát, ale co by člověk neudělal pro radost druhých! Jen aby všechno dobře dopadlo, protože na tomto světě vezdejším nežijí jen lidé s těmi nejčistšími úmysly, ale i různí podfukáři a vykukové, kteří nám občas dost nemile umí zasáhnout do života. 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)