Sarajevo 1914. Příprava na atentát (2014)

Jan Hladík. Původní rozhlasová hra. Dramaturgie Kateřina Rathouská. Režie Natália Deáková.

Natočeno 2014. Premiéra 27. 6. 2014 (ČRo 3 Vltava, 9:30 h.; 10 min) v cyklu Kabinet k 100. výročí sarajevského atentátu – společně se hrou Pro pajšl. Repríza 9. 7. 2015 (ČRo 2 Praha, 9:40 h.).

Lit.: Rathouská, Kateřina: Jan Hladík: Příprava na atentát. In web ČRo 3 Vltava, červen 2014 (článek + ukázka k poslechu). – Cit.:  Hra Jana Hladíka pojednává o schůzce mladíků, kteří se chystají zabít arcivévodu Františka Ferdinanda d´Este.  

Jan Hladík se narodil v roce 1975 v Brně. Vystudoval architekturu na Vysoké škole uměleckoprůmyslové, živí se jako architekt a designér. Spolupracuje s různými architektonickými ateliéry v Praze a s ateliérem architektky Evy Jiřičné v Londýně. V roce 2008 spoluzaložil ateliér Design4function s.r.o. Kromě desetiminutové hříčky Příprava na atentát napsal pro Český rozhlas také pět minutových her: Svědomitá uklízečka, Lucka, Pacient, Odpolední čaj a Schillerovy lahůdky.

Poslední dvě zmíněné minuatury se svými tématy dotýkají událostí v Sarajevu na konci června roku 1914. Jan Hladík svůj nápad po čase rozvinul také v desetiminutové hříčce nazvané Příprava na atentát.

Lit.: anonym: Jan Hladík: Příprava na atentát. In web ČRo 2 Praha, červen 2015 (anotace). – Cit.: Původní rozhlasová hříčka o sarajevském atentátu. V hlavních rolích uslyšíte Richarda Fialu a Marka Adamczyka.

Jan Hladík se narodil v roce 1975 v Brně. Vystudoval architekturu na Vysoké škole uměleckoprůmyslové, živí se jako architekt a designér. Spolupracuje s různými architektonickými ateliéry v Praze a s ateliérem architektky Evy Jiřičné v Londýně.

V roce 2008 spoluzaložil ateliér Design4function s.r.o. Kromě desetiminutové hříčky Příprava na atentát napsal pro Český rozhlas také pět minutových her: Svědomitá uklízečka, Lucka, Pacient, Odpolední čaj a Schillerovy lahůdky

Poslední dvě zmíněné minuatury se svými tématy dotýkají událostí v Sarajevu na konci června roku 1914. Jan Hladík svůj nápad po čase rozvinul také v naší desetiminutové hříčce. 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Režie Natália Deáková

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)