Stigmata (2014)

Zdeněk Jizera Vonásek. Dramatizovaná povídka o ohlédnutí ovdovělého muže středního věku.  Dramatizace Ivan Němec. Mistr zvuku Michal Zelinka. Režie Lukáš Kopecký.

Osoby a obsazení: muž (František Nedbal), žena (Helena Čermáková).

Nastudovalo Brno v roce 2014. Premiéra 14. 2. 2015 (ČRo 2 Praha, 22:00 hod.).

Lit.: Kopecký, Lukáš: Backstage – Letní povídky. In web Lukáš Kopecký, 21. 8. 2014 (noticka). – Cit.: Obvykle si rozhlas vystačí o prázdninách s reprízováním natočených pořadů. Natáčení pořadů nových se omezuje pouze na výrobu dalších dílů zaběhnutých cyklů. Herci jsou beztak na dovolené, a tak i redaktoři uvítají možnost zpomalit tempo. Prostě obdoba novinářské okurkové sezóny. Ne však letos v Brně! V předtuše náročného podzimu jsme v brněnském studiu roztočili již v červenci tři dramatizované povídky, ke kterým jsme se pro spoustu jiné práce mohli vrátit až nyní a smontovat je. A abychom i my okusili jakýs takýs prázdninový režim, sezvali jsme herce doslova z celé republiky. Tak se v té které povídce zcela jedinečně potkají lidé, kteří jsou jinak během sezóny vázáni ve svých domovských scénách od Mostu po Zlín. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)