Zatoulaná panenka (2013)

Vlastimil Vondruška. Dramatizovaná povídka z knihy Krev na kapradí. Rozhlasová úprava Jitka Škápíková. Režie Lubomír Koníř.

Účinkují Martin Hruška, Jan Dvořák, Karolína Hajná, Pavel Oubram, Dana Verzichová, Tomáš Drápela, Petr Šporcl a Jan Konrád, herci Jihočeského divadla v Českých Budějovicích.

Nastudoval ČRo České Budějovice v roce 2013. Premiéra 27. 9. 2014 (ČRo 2 Praha, 22:00 h.; 23 min). Repríza 29. 4. 2017 (ČRo 2 Praha, 22:00 h.).

Lit.: Soukupová, Hana: Vlastimil Vondruška: Zatoulaná panenka. In web ČRo 2 Praha, září 2014 (anotace). – Cit.: Historická detektivka z doby Přemysla Otakara II. Královský prokurátor Oldřich z Chlumu obvykle vyšetřuje těžké zločiny. Tentokrát se ale dostal k banálnímu případu. Aspoň to tak vypadá. Co vlastně přimělo pana Oldřicha, že se dal na dvoře zájezdního šenku do řeči s šenkýřovou dceruškou? Snad si vzpomněl na svou vlastní dcerku. Snad v tom hrála roli jeho pověstná intuice. Ať tak nebo onak, slíbil nešťastné holčičce, že se pokusí najít její zatoulanou panenku. Podle očitých svědků se zdá, že ji ukradl dospělý muž. Oldřich z Chlumu brzy zjistí, o koho jde. Pachatelovo podivné chování vyšetřovatele zarazí. Brzy je na stopě nejen ztracené hračce, ale i komplikovanému zločinu, který se nejspíš odehrál daleko za hradbami Prahy.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)