Edith s labutí šíjí (2014)

Maurice Leblanc. Povídka. Překlad František Štěpánek. Dramatizace Petr Stančík. Dramaturgie Václava Ledvinková. Hudební spolupráce Jiří Litoš. Režie Vlado Rusko.

Účinkují Zdeněk Hruška, Jan Szymik, Josef Somr, Václav Vydra, Aleš Procházka, Stanislava Jachnická, Jiří Litoš, Tomáš Pergl a Petr Šplíchal.

Natočeno 2014. Premiéra 13. 12. 2014 (ČRo 2 Praha, 22:00 h.; 19 min) v cyklu Povídka.

Lit.: anonym: Maurice Leblanc – Petr Stančík: Edith s labutí šíjí. In web ČRo 2 Praha, prosinec 2014 (článek). – Cit.: Podaří se inspektoru Ganimardovi zamezit krádeži celé sady gobelínů a chytit lupiče Arséna Lupina? A jak se zachová plukovníkova manželka Edith? V hlavních rolích uslyšíte Josefa Somra nebo Václava Vydru. 

Geniální lupič a gentleman Arséne Lupin je proslulou postavou detektivních příběhů francouzského spisovatele Maurice Leblanca. Naše povídka je z knihy Druhá zpověď Arséna Lupina.  Tentokrát nás vyšetřování zavede do domu plukovníka Sparmienta, který nakoupil sadu vzácných, a zdánlivě ztracených, gobelínů, které zachycují dobytí Anglie. Novinářům je nejen předvede ve vší kráse, ale také všem zdůrazní nevyčíslitelnou hodnotu této umělecké památky. A dozví se i způsob, jakým je chráněna vila, kam celou kolekci umístil. 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)