Na premiéře (2015?)

Petr Hudský. Minutová hra. Detektivní příběh napínavý do poslední vteřiny.  Zvukový mistr Radek Veselý. Hudební spolupráce Josef Plechatý. Produkce Jana Knappová.  Dramaturgie Kateřina Rathouská. Režie Petr Vodička.

Osoby a obsazení: reportérka (Helena Dvořáková), režisér (Petr Lněnička), herečka (Marie Doležalová).

Natočeno 2015 (?). Premiéra 2. 2. 2015. Repríza 25. 2. 2015 (ČRo 2 Praha, 14:49 h.), 18. 3. 2015 (ČRo 3 Vltava). K poslechu zde.

Text hry:

Večer před kinem.

Reportér(ka): Dobrý večer, milí posluchači. Hlásíme se vám z kina VLTAVA, kde za malou chvíli začne premiéra nového českého filmu ZÁHADNÉ VRAŽDY. A se mnou už jsou u mikrofonu režisér Radek Studnička a představitelka jedné z hlavních rolí Monika Máchalová. Hezký večer i vám.

Režisér: Dobrý večer.

Herečka: Dobrý večer.

Reportér(ka): Pane režisére, na co se mohou diváci těšit?

Režisér: ZÁHADNÉ VRAŽDY jsou především dobrá detektivka. Musím říct, že jsme měli štěstí na vynikající scénář, napínavý, plný zvratů, překvapení, s opravdu zajímavým rozuzlením, protože do posledního chvíle netušíte, kdo je vrah, no a můžu vám slíbit, že odhalení jeho totožnosti bude pro všechny hodně nečekané.

Reportér(ka): Moniko, pokud se nemýlím, jedná se o vaši první detektivku…

Herečka: Ano, to je pravda. Je to moje první detektivka a zároveň první vyloženě záporná role. A já jsem za ni moc a moc vděčná, protože po všech těch princeznách, vílách, hodných maminkách a zamilovaných sestřičkách si zahrát psychopatickou vražedkyni bylo velice osvěžující. Musela jsem se dokonce naučit zacházet s brokovnicí, protože v závěrečné scéně zastřelím oba detektivy, což bude pro diváky, jak říká Radek, opravdu hodně překvapující, já osobně jsem to vůbec nečekala… (nechápavě) Co je? Kam jdeš? (volá) Radku! Nevíte, proč se naštval?

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)