O pekelném pokladu (2014)

Stanislava Bumbová. Pohádka. Může nalezený pekelný poklad učinit z obyčejného života život neobyčejný? Pohádka nejen o tom, co je v životě důležité a kde se poohlédnout po štěstí. Zvuk Jiří Volf. Dramaturgie Zuzana Vojtíšková. Režie Luboš Lubomír Koníř.

Účinkují Pavel Oubram, Jan Dvořák, Martin Hruška, Tomáš Drápela a další.

Nastudoval ČRo České Budějovice v roce 2014. Premiéra 7. 6. 2015 (ČRo 2 Praha, 13:04 h.; 46 min). Repríza 8. 12. 2019 (ČRo 2 Praha, 13:04 h.; 46 min).

Lit.: anonym: Stanislava Bumbová: O pekelném pokladu. In web ČRo 2 Praha, květen 2015 (anotace). – Cit.: Peníze nejsou tím pravým klíčem ke štěstí. A už vůbec ne, pokud pocházejí ze samotného pekla. Může nalezený poklad učinit z obyčejného života život neobyčejný? Možná ano – možná ne, ale zcela určitě nesmí jít o poklad pekelný.

Ten má totiž svého přísného majitele a jeho obsah (byť se jeví jako blýskavé zlato) je ve skutečnosti… Ale to už se u příběhů nesluší předem prozrazovat.

Své o tom může, a také bude, vyprávět příběh poctivého a pracovitého chalupníka Františka Kociána. Ten bude mít s institucí pekla co do činění, ať už v podobě setkání s malým čertovským nešikou Lukáškem nebo se samotným Luciferem. Světská spravedlnost bývá někdy slepá, ale, pozor vážení, ještě tu je peklo – přísné, vševědoucí, nesmlouvavé…, ale také spravedlivé!

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)