Nehoda (2014)

Jiří Hubička. Rozhlasová hra pro mládež. Příběh maturanta Pavla, který se rozhodne očistit dobré jméno svého otce. Hudba Jiří Žižka. Mistr zvuku Jiří Emil Silovský. Dramaturg Zuzana Vojtíšková. Režie Miroslav Buriánek.

Účinkují Pavel Soukup, Zdeněk Rohlíček, Zdeněk Mucha, Josef Nechutný, Jakub Zindulka, Antonín Kaška, Jindřich Kout, Michal Štěrba, Tomáš Šolc, Josef Wiesner, Zdislav Princ, Jana Kubátová, František Dvořák a Vladimír Šťovíček.

Nastudoval ČRo Plzeň v roce 2014. Premiéra 27. 6. 2015 (ČRo 2 Praha, 13:00 h.; 57 min).

Lit.: Hubička, Jiří: Jiří Hubička: Nehoda. In web ČRo 2 Praha, červen 2015 (anotace). – Cit.: Kdo zná zlo, a přesto mlčí, podílí se na zlu samém. Záhada kolem otce v podání Pavela Soukupa dostává tragický rozměr.

Pavel má před maturitou. Jeho život by se odvíjel v podobném rytmu maturantů (studium, lákavá příležitost jet na jazykový kurz do Anglie, schůzky s dívkou Evou), kdyby… Kdyby se nezačaly dít záhadné věci kolem jeho otce. Pavel se doteď moc nestaral, jaké starosti mohou jeho otce trápit. Dění kolem jeho výpovědi z práce ale dostává tragické rozměry. 

Pavel se probudí ze své netečnosti. Je to on, kdo se musí pokusit rozplést celou záhadu. Při své snaze ale vytrvale naráží na netečnost a neochotu mluvit. A především na strach. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)