Cesta na Praděd (2015)

Miroslav Kobza. Původní rozhlasová hra o mužích, ale nejen pro muže. Na pozadí cyklistické expedice na nejvyšší moravskou horu tři kamarádi postupně odhalují to, co jinak chlapi pečlivě skrývají. Dokonce i sami před sebou. Zvukový mistr Zdeněk Prchlík. Hudba Richard Mlynář a Jaroslav Novák. Režie Tomáš Soldán.

Účinkují Jaroslav Krejčí, František Strnad, David Viktora, Lenka Kočišová, Vladimíra Včelná, Jan Ťoupalík a Aleš Spurný.

Připravil ČRo Olomouc v roce 2015. Premiéra (?) 1. 8. 2015 (ČRo 2 Praha, 22.00 h.). Repríza 21. 5. 2023 (ČRo Olomouc) v cyklu Setkání s literaturou.

Lit.: ele (= Lenartová, Eva) – Kobza, Miroslav: Miroslav Kobza: Cesta na Praděd. Chlapské dobrodružství po dvaceti letech. In web ČRo Olomouc, 21. květen 2023  (anotace). – Cit.: Vzhůru do hor! Skupina přátel vyráží na vrchol Pradědu, a jak se ukáže, náročný cyklovýlet prověří nejenom fyzické síly tří kamarádů, ale také síly volní a morální. (…) Rozhlasová hra Miroslava Kobzy Cesta na Praděd nás vezme na pravou pánskou jízdu, čeká nás víno, ženy a zpěv na nejvyšší hoře Moravy a Slezska.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)