Míša Kulička (1983, 2017)

Josef Menzel. Pohádka. Dramatizace Jaroslava Kubištová. Hudbu složil Vadim Petrov, řídí Mario Klemens. Zvuk Miroslava Rychlá. Asistentka režie Pavla Chytilová.  Dramaturgie Eva Košlerová. Režie Jan Berger.

Osoby a obsazení: Jiřina Bohdalová (Míša), Antonie Hegerlíková (Barbora), Vilém Besser (Martin), Věra Kubánková (Králíček), Nina Jiránková (Liška), Zdeněk Řehoř (Kohout), Jiří Sedláček, JiříKaňkovský, Libor Hruška, Michal Sedláček, Kateřina Seidlová, Martina Menšíková, Helena Brabcová, Magda Reifová, Markéta Valentová, Lucie Juřičková a Luciana Krecarová.

Natočeno 1983 (45 min.). Obnovená premiéra 9. 8. 2015 (ČRo 2 Praha, 13:00 h). Vydala Radiotéka, srpen 2017 (MP3).

Lit.: anonym: Josef Menzel: Míša Kulička. In web ČRo 2 Praha, srpen 2015 (anotace). – Cit.: (…)  Míša Kulička žije se svou maminkou v jednom krásném lese a jeho největším přáním je poznat svět. Bohužel je tak trochu neposlušný a zapomíná poslouchat svou maminku. Častokrát také vymýšlí spousty rošťáren, které se mu následně pořádně vymstí. 

Jednoho dne se Míša Kulička rozhodne vyrazit do světa a podívat se do lesa. Koho při svém putování malý Míša potká? Najde ještě svou maminku? (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)