Únos (1980)

Jiří Navrátil. Rozhlasová hra faktu. „Skutečný, ale nepříliš mimořádný příběh ze současné Itálie“. Zvuk Mirka Rychlá. Záznam a střih Míla Zatřepálková. Hudební a zvukové efekty Hana Brothánková. Asistentka režie Anna Halbichová. Dramaturgie Zdenka Tomešová. Režie Jana Bezdíčková.

Osoby a obsazení: reportér (Milan Mach), Paolo Lazzaroni (Ladislav Mrkvička), Anna, jeho žena (Gabriela Vránová), Luigi, jeho bratr (Jiří Klem), dr. Manzoni, Paolův tchán (Jiří Holý), Renzo (Josef Velda), jeho žena (Luďa Marešová), major (Petr Haničinec). Dále účinkují Bohumila Dolejšová, Miloš Rozhoň, Ladislav Trojan,  Zdeněk Ornest, Ladislav Brothánek, Miroslav Moravec, Milan Klásek, Hana Brothánková, Anna Halbichová, Miroslav Saic a Radim Vašinka.

Natočeno 1980. Premiéra 2. 7. 1980 (Praha, 19:15 – 19:59 h.; 43 min.).

Hra se účastnila 4. ročníku festivalu původní české rozhlasové hry Plzeň 1981.

Pozn.: Růst terorismu a násilí ve většině západních, průmyslově vyspělých zemí výrazně vypovídá o tamní společenské situaci a růstu společenských protikladů. Zvlášť názorně je odhalil případ únosu jednoho z ředitelů a spolumajitele továrny na trvanlivé pečivo a člena průmyslnické rodiny v Miláně. Dokumentace ke hře faktu byla vybrána z většího množství časopisů sovětských, západoněmeckých a amerických. Základní snahou je předložit posluchačům fakta a ponechat je, aby si závěry vyvodili sami. (anotace)

Text in: Navrátil, Jiří: Únos. Plzeň 1981, 42 s.

Lit.: fr: V rozhlase. In Tvorba 28/1980 (9. 7. 1980), s. 23 (recenze).

fr - V rozhlase. In Tvorba 28-1980, 9. 7. 1980. s. 23 (recenze)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)