Janek a kouzelná fazole (2015)

Iva Peřinová, Vít Peřina. Pohádka. Hudba Marek Doubrava. Zvuk Jitka Kundrumová. Dramaturgie Zuzana Vojtíšková. Režie Petr Vodička.

Účinkují Dalimil Klapka, Matouš Ruml, Miroslav Hanuš, Klára Sedláčková-Oltová, Jitka Smutná, Václav Rašilov, Kristýna Pangrácová Franková, Barbora Mišíková, Jana Kollertová, Ondřej Bauer, Gustav Hašek.
 
Natočeno v roce 2015. Premiéra 14. 2. 2016 (ČRo 2 Praha, 13:04 h.). Repríza 12. 2. 2017 (ČRo 2 Praha, 13:04 h); 13. 10. 2019 (ČRo 2 Praha, 13:04 h.).

Lit.: anonym: Iva Peřinová, Vít Peřina: Janek a kouzelná fazole. In web ČRo 2 Praha, únor 2016 (článek). – Cit.:  Příběh o létání s hlavou v oblacích, vyprávění o záchraně hvězdnatého nebe před zlým obrem. S Dalimilem Klapkou, Matoušem Rumlem, Miroslavem Hanušem a Klárou Sedláčkovou-Oltovou v hlavních rolích.

Kouzelný děda vnutí nezkušenému dobrosrdečnému Jankovi za košík vajec jednu fazoli. Takový obchod, zdá se, není pro mladíčka zrovna výhodný, a tak Janek vzteky zadupe fazoli do země. Jenže z půdy najednou vykoukne zelený šlahoun s obrovským listem. Janek na něj vyskočí a ocitne se v nebeském výtahu, který hodoveze až do obrovy ložnice. Krásná Aster mu v ní musí hrát na cello místo toho, aby svými písněmi uspávala hvězdy. Ty pak svítí přes den a v noci spí a na zemi je proto tma tmoucí. Janek možná není tak statečný a zkušený, jak by rád byl. Ovšem i se svou nerozvážností dokáže lecčemus pomoci.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)