Posedlost (????)

Arnošt Goldflam. Rozhlasová hra. Krátká hra o desetiletém chlapci s židovskými kořeny, jeho rodině, sousedech, kamarádovi.

Nenatočeno, nevysíláno.

Pozn.: Arnošt Goldflam zpracoval téma dětské posedlosti tématem koncentráku nejdříve jako rozhlasovou hru, pak jako hru divadelní a nakonec ji přepracoval do formy povídky. S rozhlasovou i divadelní hrou byl nespokojen, divadelní verze však byla realizována v Anglii.

Pozn. 2: Hlavní postava, trochu do sebe uzavřený fantasta Standa, se retrospektivně rozpomíná na své dětství. Maminka mu vypráví, jak se za války jako malá musela schovávat před Němci ve skříni, což je také oblíbená činnost Standy – jeho posedlostí je hledání úkrytů, zavřený ve skříni si vymýšlí různé příběhy a uzavírá se do svého světa fantazie. I mnoho let po válce na rodinu doléhá tíha jejího původu, xenofobní sousedé je pomlouvají, Standu mají za podivína. (anotace divadelní verze)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)