Bohatý svět (1987)

Květa Třebická. Původní rozhlasová hra. Dramaturg Jiří Hubička. Režie Hana Kofránková.

Osoby a obsazení: Karla (Zuzana Bydžovská), Richard (Martin Stropnický), máma (Milena Dvorská), táta (Petr Haničinec), Monika (Miriam Chytilová), kluk (Otakar Brousek II.) a další.

Natočeno 1987. Premiéra 24. 6. 1987. Repríza 5. 7. 1989 (Praha, 19:15 – 20:15 h.).

Lit.: Hubička, Jiří: Petr Haničinec: A zahledím se do hloubky básně, protože v básni je všechno koncentrovanější. In web ČRo, 2. 11. 2012 (článek + ukázka ze hry k poslechu). – Cit.: (…) Haničincův znělý a hluboce posazený hlas našel velmi často uplatnění také v rozhlase – kromě úloh s dramatickém repertoáru a v četných pohádkách velmi často také recitoval.
Dvě zvukové ukázky, které jsem zařadil na tuto stránku, dokumentují jak dramatickou, tak poetickou polohu Haničincova projevu. Ve hře Květy Třebické Bohatý svět (z roku 1987) hrál otce (po boku Zuzany Bydžovské); v druhém případě, ukázka pochází z cyklu Básník mého srdce, se Petr Haničinec vyznává ze svého obdivu k poezie Robinsona Jefferse, jehož báseň vzápětí recituje (z roku 1985). Z tohoto pořadu pochází také hercův výrok, který jsem uvedl v titulu tohoto článku.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)