Obcházení (2016)

Jan Profous. Rozhlasová hra.

Napsáno 2016, postoupilo do užšího výběru soutěže Prix Bohemia Radio Autor. Nerealizováno.

Lit.: anonym: Poroty vybraly vítěze soutěže Prix Bohemia Radio Autor. In web ČRo, 16. 5. 2016 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Soutěž Prix Bohemia Radio Autor má své vítěze. Odborné poroty je vybíraly z 90 textů v kategorii Původní rozhlasová hra a 59 textů v kategorii Původní rozhlasová hra pro děti.

Do užšího výběru postoupilo deset titulů v první kategorii a osm ve druhé. Z nich byl v rámci finálového zasedání zvolen jeden vítězný text v každé kategorii, dalším dvěma porota navrhla udělit čestná uznání.

Slavnostní vyhlášení proběhlo 13. května v rámci veletrhu Svět knihy. Rozhovor s porotci i s oceněnými autory si můžete poslechnout v záznamu pořadu Mozaika (stanice Český rozhlas Vltava). 

Všem oceněným gratulujeme!

Původní rozhlasová hra

Vítězný titul: TERAPIE TMOU – Kristina Dufková a Andrea Jarošová.

Čestné uznání: JINUDY – Bohdan Karásek, NA VĚKY VĚKŮ – Marek Epstein.

Další tituly, které postoupily do finále (v abecedním pořadí): DVEŘE – Aleš Šindelář, JAK ZLOMIT VAZ NEJEN KRÁLI KOMIKŮ – Radek Žitný, NA OKRAJI MĚSTA – Blanka Kubešová, OBCHÁZENÍ – Jan Profous, PŮJDEME ZA KAŽDÉHO POČASÍ – Jan Pytel, SLUŽEBNÍK BOŽÍ – Eva Pospíšilová, TRAKTOR – Petr Dudek.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)