Služebník (2018)

Eva Pospíšilová. Rozhlasová hra. Hudba Filip Veret. Dramaturgie Lenka Veverková. Režie Zuzana Burianová.

Účinkují Adam Langer, Luboš Veselý, Apolena Veldová, Kamil Halbich, Eva Hacurová, Marie Štípková, Petr Pospíchal, Veronika Lazorčáková, Kateřina Císařová, Kristýna Podzimková, Tereza Krippnerová, Mateo Klimek, Valentina Bonnet, Nina Rudišová a Lukáš Vejšický.

Napsáno 2016, pod názvem Služebník boží postoupilo do užšího výběru soutěže Prix Bohemia Radio Autor.

Natočeno 2018. Premiéra 26. 5. 2018 (ČRo 2 Praha, 13:04 h).

Lit.: anonym: Poroty vybraly vítěze soutěže Prix Bohemia Radio Autor. In web ČRo, 16. 5. 2016 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Soutěž Prix Bohemia Radio Autor má své vítěze. Odborné poroty je vybíraly z 90 textů v kategorii Původní rozhlasová hra a 59 textů v kategorii Původní rozhlasová hra pro děti.

Do užšího výběru postoupilo deset titulů v první kategorii a osm ve druhé. Z nich byl v rámci finálového zasedání zvolen jeden vítězný text v každé kategorii, dalším dvěma porota navrhla udělit čestná uznání.

Slavnostní vyhlášení proběhlo 13. května v rámci veletrhu Svět knihy. Rozhovor s porotci i s oceněnými autory si můžete poslechnout v záznamu pořadu Mozaika (stanice Český rozhlas Vltava). 

Všem oceněným gratulujeme!

Původní rozhlasová hra

Vítězný titul: TERAPIE TMOU – Kristina Dufková a Andrea Jarošová.

Čestné uznání: JINUDY – Bohdan Karásek, NA VĚKY VĚKŮ – Marek Epstein.

Další tituly, které postoupily do finále (v abecedním pořadí): DVEŘE – Aleš Šindelář, JAK ZLOMIT VAZ NEJEN KRÁLI KOMIKŮ – Radek Žitný, NA OKRAJI MĚSTA – Blanka Kubešová, OBCHÁZENÍ – Jan Profous, PŮJDEME ZA KAŽDÉHO POČASÍ – Jan Pytel, SLUŽEBNÍK BOŽÍ – Eva Pospíšilová, TRAKTOR – Petr Dudek. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)