Hubert a čarodějův kufr (2016)

Anna Saavedra. Pohádka o dobrodružství s kouzelným kufrem plným elixírů i o nalezení toho nejpodstatnějšího kouzla v životě.  Hudba Jan Trojan. Zvukový design a hudba Jan Trojan. Zvuk Jitka Kundrumová. Dramaturgie Zuzana Drtinová Vojtíšková. Režie Martina Schlegelová.

Účinkují Tomáš Poláček, Alžběta Volhejnová, Jana Stryková, Martin Myšička, Tomáš Kobr, Daniela Kolářová, Dušan Sitek, Michal Kern, Dan Kranich, František Hnilička, Dalimil Klapka, Tereza Nádvorníková, Jan Meduna, Lucie Valenová a Karel Zajíc.

Natočeno v roce 2016. Premiéra 5. 3. 2017 (ČRo 2 Praha, 13:03 h.; 54 min.). Repríza 13. 5. 2018 (ČRo 2 Praha, 13:03 h.; 54 min.); 25. 2. 2024 (ČRo 2 Praha, 13:04 h.).

Lit.: Saavedra, Anna: Anna Saavedra: Hubert a čarodějův kufr. In web ČRo 2 Praha, 5. 3. 2017 (článek). – Cit.: Hubert se ve vlaku cestou k babičce setkal s podivným mužem: byl oblečen do černého kabátu, na nohou měl obrovské špičaté boty z pravých krokodýlích tlam a na rameni mu seděl mluvící havran. A ještě ke všemu při spěšném vystupování zapomněl v kupé svůj kufr ušitý z krajty ametystové. Když ho Hubert u babičky otevřel, krajta promluvila a začala ho nabádat, aby postupně vyzkoušel všechny elixíry, které byly v kufru ukryté: létací prášek, zmenšovadlo, zvětšovadlo, aquapampádium i amicus mortis. A díky těmto kouzlům zažil Hubert neslýchaná dobrodružství. Jen jestli z nich bude mít radost taky sám čaroděj Skála, až si pro kufr přijde…

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)