Whisky a smrť (Whisky a smrt, 1995)

Roderick Wilkinson. Překlad Michal Breznický. Dramatizace Gabriel Halmo. Hudební spolupráce Katarína Mudrochová. Mistr zvuku Alena Duchoňová. Technická spolupráce Andrej Kubík. Dramaturg Milan Frolo. Režie Štefan Mandžár.

Osoby a obsazení: Ken Daly (Michal Gučík), Anderson (Jozef Šimonovič), Henry Callingway (František Kovár), Harry Pollock (Ivo Gogál), Richard Setton (Miroslav Trnavský), Dick Lamont (Ján Kroner), Scarlie (Dušan Kaprálik), Alastair Graham (Juraj Slezáček), Margo Kelsová (Iveta Kožková), Farguhar (Vladimír Kostovič), McPhie (Ivan Laca), Keenan (Ján Valentík), Gatti (Peter Bzdúch).

Nastudoval Slovenský rozhlas Bratislava v roce 1995. Premiéra 11. 1. 1996 (59 min.).

Pozn.: Detektivní román z anglického, či přesněji skotského prostředí, ve kterém se soukromý detektiv po marném úsilí policie snaží odhalit původce velkých krádeží whisky, ke kterým dochází při její přepravě do skladišť, přičemž záhadou zůstává, že se whisky neobjevuje na žádném trhu. Pátrání je však hned na začátku zkříženo smrtí muže, zastřeleného nešťastnou náhodou při rekreačním lovu kachen, avšak později se ukáže, že jde o vraždu v souvislosti s krádežemi whisky a lupičským gangem, který se těchto krádeží dopouští.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)