Posledná šanca (Poslední šance, 1977)

Anton Marec. Rozhlasová hra z vysokohorského prostředí. Dramaturg Alojz Čobej. Hudební spolupráce Milan Jesenský. Technická realizace Ivan Kostolný, Alojz Svitek. Režie Dušan Kyzek.

Osoby a obsazení: Zdeno (Anton Januš), Gusto (Ivan Giač), Darina (Beáta Znaková), bratr (Štefan Halás), horolezec (Michal Gazdík), hlas ve vysílačce (Ján Pomšár). Dále účinkují posluchači VŠD Žilina Pavel Krym, Jaroslav Janda, Václav Kelner, Karol Jačko.

Nastudoval Československý rozhlas Banská Bystrica v roce 1977. Repríza 21. 3. 2017 (Rádio Devín, 34 min.).

Pozn.: Dej pôvodnej rozhlasovej hry Antona Marca POSLEDNÁ ŠANCA sa odohráva vo vysokohorskom prostredí, kde sa prichádza ubytovať partia mladých ľudí. Z pôvodných 5 nahlásených prídu len traja. Medzi ubytovanými ľuďmi chatár Zdeno stretáva svoju niekdajšiu lásku Darinu, ktorú v minulosti opustil, no rád by sa ku nej opäť vrátil. Darina mu naznačí, že svoju šancu už dávno prepásol. Medzitým sa chatár zdeno dozvedá, že zachytili akési signály z dosť nebezpečného miesta. Darina sa dozvedá, že práve na tom mieste sa mali nachádzať zvyšný dvaja ľudia z ich partie a už sa mali dávno vrátiť. Medzi nimi sa nachádza Juzek, medik, ktorý, ako Darina prezradí, je jej priateľ a veľmi jej na ňom záleží. Chatár Zdeno dlho zápasí s myšlienkou vo svojom vnútri. Ísť či neísť? Zachrániť milovanú blízku osobu pre svoju dávno stratenú lásku alebo nie? To a mnoho viac sa dozviete keď sa započúvate do rozhlasovej hry. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)