Vták posmievačik (Ptáček posměváček, 1990)

Gerald Durrell. Dramatizace  úsměvné grotesky z knihy Ostrov v nebezpečí.  Rozhlasová úprava Milan Frolo. Mistr zvuku Imrich Adamko, Alena Duchoňová. Odpovědný redaktor Berco Trnavec. Režie Magda Grandtnerová.

Účinkují Ivo Gogál, Zuzana Tlučková, Slavo Záhradník, Karol Machata, Juraj Predmerský, Andrej Hryc, Ivan Letko, Pavol Mikulík, Magda Paveleková, Július Pántik.
Nastudovala Bratislava v roce 1990. Premiéra 26. 1. 1991 (Bratislava, 19:45 hod; 58 min.).

Pozn.: Fantastická groteska rozpráva o dramatických udalostiach na fiktívnom ostrove na rozhraní Tichého a Indického oceána, kam prichádza mladý Angličan ako poradca miestneho vládcu. Idylický ostrov je však v tej dobe na pokraji vlastnej skazy – britská vláda tam hodlá pod zámienkou kontroly strategického územia postaviť vojenské letisko a priehradu, ktorá má zatopiť rozsiahle územie. Na tomto území však rastú posledné zvyšky kedysi hojného stromu, ktorý je nesmierne dôležitý pre prírodnú rovnováhu ostrova. Blahobyt zeme je závislý na poľnohospodárskej produkcii, ktorá by britským zásahom vzala ostrov za svoj. Tak sa mladý hrdina s niekoľkými kamarátmi rozhodne zachrániť ostrov pred ekologickou katastrofou.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)