Kropenka (1987)

Eva Králová. Původní rozhlasová pohádka. Hudbu složil a řídí Vadim Petrov. Režie Jiřina Martínková.

Osoby a obsazení: vypravěč (Otakar Brousek I), Kropenka (Simona  Vrbická), Ondra (Otakar Brousek II.), babička (Nataša Baženovová), Pán hromů (Jiří Holý), dřevorubec (Vladimír Bičík), statkář (Jiří Samek).

Natočeno 21. 4. – 6. 5. 1987 (R2 a R6). Obnovená premiéra 13. 4. 2017 (ČRo Rádio Junior, 20:00 h.). Repríza 17. února 2020 (ČRo Rádio Junior, 13:00 hodin).

Lit.: anonym: Pohádka Kropenka k poslechu zde. In web ČRo Rádio Junior, 18. 4. 2017 (článek+ pohádka k poslechu). – Cit.: Někdo o Velikonocích ujídal beránka a někdo pohádky. Ušoun Rušoun má raději to druhé. Představte si, že se nám zakousl do pohádky nazvané „Kropenka“ a tak moc mu zachutnala, že jí půlku slupnul. Pak ho to ale zamrzelo a nás taky, takže vám zmiňovanou pohádku nabízíme k poslechu jako povelikonoční dárek. Pohodlně se usaďte a poslechněte si ji celou. Pěkně od začátku až do konce.

Kdepak se Kropenka vlastně vzala?

Ondra, kterému se přezdívalo „Třeštidlo“ měl rád, když zemi skrápěl déšť. Radoval se z vody a představte si, milí junioři, že se před ním jednou zjevila i Kropenka! Kdo to je? Zázrak nebo dívka? To se dozvíte ve stejnojmenné pohádce, kterou napsala Eva Králová. V režii Jiřiny Martínkové účinkují: Otakar Brousek, Simona Vrbická, Nataša Blaženová a další. Natočeno v roce 1987. 

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)