Lassie sa vracia 1/2 (Lassie se vrací, 1970)

Eric Knight. Rozhlasová hra pro mládež. Dramatizace Elena Bauerová. Překlad Juraj Vojtek. Dramaturg Emil Fillo. Zvuk Zuzana Kubíková. Střih Elena Kučerová. Asistentka studia Margita Krajčíriková. Režie Elena Bauerová.

Osoby a obsazení: vypravěč (Karol Machata), Joe (František Bača), jeho otec (Elo Romančík), jeho matka (Terézia Kronerová), hrabě z Rudlingu (Juraj Paška), jeho vnučka Priscilla (Mária Habovštiaková), Hynes (Štefan Figura), Frees (Ján Jamnický), MacBen (Mikuláš Bugár), Jog (Jozef Šimonovič), Andrew (Jozef Šebok), stařenka (Oľga Adamčíková), stařeček (Samuel Adamčík), Palmer (Anton Mrvečka), děti (Helena Madiová a Koloman Madi) a žena (Hana Kostolanská).

Natočeno 1970. Repríza 8. 1. 1972. Obnovená premiéra 5. 6. 2017 (Rádio Junior – Slovenský rozhlas 9, 8:25 a 9:00 hod.; 31 + 49 min.).

Pozn.: Veľkým prekvapením bude príbeh, ktorý už dlhé roky zo Slovenského rozhlasu nezaznel. Príbeh o chlapcovi a jeho psovi alebo aj o psovi a jeho chlapcovi, 79 ročný román Erica Nighta Lassie sa vracia. Dobrodružstvo veľkého návratu prežíva najmä verný psík Lassie. Ale vo svojom vnútri ním žije aj chlapec Joe Carraclough, ktorý sa nedokázal zmieriť s tým, že jeho rodičia milovanú kóliu museli predať grófovi z Rudlingu. Joe svoju Lassie nikdy neprestal čakať. Ju zas na strastiplnej ceste držala pri živote túžba vrátiť sa k svojmu malému pánovi.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)