Car Búrvoda (Car Vodokrut, 1964)

Jevgenij Švarc. Pohádka. Dramatizace Edita Čekovská. Hudební spolupráce Jozef Malovec. Technická spolupráce Július Lavo. Redakčně připravila Emília Drugová. Režie Olívia Binderová.

Účinkují Ivan Krajíček, Jozef Kroner, Anna Bučinská, Hana Kostolanská, Frída Bachletová a Zora Bachnárová.

Natočeno 1964. Repríza 22. 10. 2017 (Slovenský rozhlas 9 Rádio Junior, 8:20 hod.; 30 min.).

Alternativní verze českého názvu: Mořský car

Lit.: Vlasková, Rozália - Dianišková, Veronika: Rozfúkaný týždeň. Téma týždňa. In web SRo Rádio Junior, 17. 10. 2017 (článek). – Cit.: (…) Cár Búrvoda dokáže veľké divy. Že aké? To uvidíte, ak sa za ním vyberiete do hustých lesov spolu s hlavnými hrdinami príbehu. Malému chlapcovi cár Búrvoda uniesol mamu, ale ten si zaumieni, že ju nájde. Rozprávkovú hru, podobnú známej rozprávke o Veternom kráľovi, napísal Jevgenij Švarc a v rozhlase mala premiéru už v roku 1964. V hlavných úlohách bude „hviezdiť“ dvojica Ivan Krajíček a Jozef Kroner. Príbehu nechýba vtip, takže sa budete smiať len taký fukot! A ešte jeden dôvod, prečo počúvať – túto rozprávkovú hru sme vylovili z rozhlasového archívu len teraz, takže v Rádiu Junior ju vysielame po prvý raz.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)