Eliáš Říha zachraňuje svět (2017)

Hana Lehečková. Pohádka o desetiletém prezidentovi, viru způsobujícím hloupost a boji na život a na smrt v botanické zahradě. Hudební design Jakub Rataj. Zvuk Tomáš Pernický. Produkce Radka Tučková. Dramaturgie Lenka Veverková. Režie Bela Schenková.

Účinkují Matěj Převrátil, Pavel Tesař, Ivana Chýlková, Prokop Košař, Natálie Drabiščáková, Barbara Kodetová, Petr Čtvrtníček, Petr Stach, Miroslav Tichý, Matyáš Hlaváček, Anna Maria Jarkovská, Renata Kubišová a další.

Natočeno 2017. Premiéra 1. 1. 2018 (ČRo 2 Praha, 13:04 h). Repríza 20. 1. 2019 (ČRo 2 Praha, 13:04 h).

Lit.: anonym: Hana Lehečková: Eliáš Říha zachraňuje svět. In web ČRo 2 Praha, leden 2018 (článek). – Cit.: Eliáš je nejchytřejší kluk na světě: v osmi letech vyřešil problém globálního oteplování a vynalezl algoritmus zajišťující všem občanům práci, co je baví a těší.

Zemí se začal šířit nakažlivý virus napadající lidské mozkové buňky a snižující chytrost. Nakažení jedinci pak působí zmateně a ne zrovna bystře. Bohužel hrozí, že než se nalezne lék, všichni zhloupnou a nezbude nikdo, kdo by jej vynalezl! Jak tuhle patálii vyřeší hlava státu Eliáš Říha (Matěj Převrátil)?

Eliáš (Matěj Převrátil) je totiž nejchytřejší kluk na světě. Základní školu vystudoval za rok, střední a vysokou za dva. A pak z něj rovnou udělali prezidenta, protože věděli, že se jím dřív nebo později stejně stane.

Jak se ale mladý prezident, kterému oblečení pořád kupuje maminka, vyrovná s neznámým a velmi nebezpečným virem? Kdo ho vypustil do světa? Na to se jej bude ptát nekompromisní, exkluzivní a zcela neúprosná moderátorka (Ivana Chýlková) ve svém bláznivém rozhlasovém studiu, do něhož zavítá i kadeřník delfínů!

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)