Nevšedná sobota Christophera Bagshota (Nevšední sobota Christophera Bagshota, 1992)

Irwin Shaw.  Překlad Igor Navrátil. Rozhlasová úprava Mária Zelenková. Odpovědný redaktor Vladimír Holan. Zvuk Imrich Adamko, Stanislava Ďurišová. Režie František Obžera.

Osoby a obsazení: Christopher (Vladimír Hajdu), Beulah (Zdena Studenková), Caroline (Tatiana Kulíšková), Dorothes (Milada Rajzíková), Sue (Zuzana Tlučková), Anna (Helena Geregová), Rebeka (Monika Radványiová), Jirg (Ľubo Roman), Gadsden (Ivan Letko), Stan (Peter Rúfus), Peggy (Katarína Orbanová), Levinson (Gustáv Legéň), Scotty (Vlado Černý), Clark (Ján Valentík), June (Zuzana Dančiaková), Harry (Vladimír Obšil), policajt (Ivan Laca), šofér (Peter Marcin), muž (Vladimír Durdík), číšník (Miroslav Trnavský), taxikář (František Obžera), Paulette (Oľga Solárová).

Nastudovalo Československý rozhlas Bratislava 11. 12. 1992 Premiéra 31. 12. 1992 (S2, 15:20 h.; 54 min). Repríza 27. 2. 1998 (SRo 2 Devín, 22:00 h.).

Shaw, Irvin - Nevšedná sobota Christophera Bagshota (1992)Lit.: -po-: Nevšedná sobota Christophera Bagshota. In Rozhlas a televízia, prosinec 1992 (článek). – Cit.: Chrisovi, teda mladému a vzhľadnému Christopherovi Bagshotovi, sa celé dva týždne sníval zvláštny sen. Vystupovali v ňom krásne dievčatá, všetky nad 180 centimetrov, zvádzali ho, ale keď malo dôjsť k tomu „najlepšiemu“, tak ho zradne opustili. Chris si svoj sen vysvetlil jednoznačne: ako výzvu svojho najhlbšieho podvedomia, v ktorom celkom iste túži po skvostoch našich čias – dlhonohých atrakciách, po „našom novom prírodnom bohatstve, ibaže ja z neho nič nedostávam“. Prečo? Vysvetlenie je jednoduché: Chrisovi chýbajú tri centimetre do výšky 170, a tak sa mu nie raz stane, že keď sa zdvihne zo stoličky a prihovorí dlhej dievčine, tak má na tvári napísane: Chlapček, na čo ma to, do pekla horúceho, chceš nahovoriť? Na teba by som stačila aj s odpílenými členkami… Žeby precitlivelosť? Možno. Ale Chris sa rozhodol: ak to neskúsi, nemôže pokojne vplávať do zväzku manželského…

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)