Zelené nebezpečenstvo (Zelené nebezpečí, 1991)

Philip Johnson. Rozhlasová hra s kriminální zápletkou. Překlad Karol Dlouhý. Rozhlasová úprava Elena Petrovická. Odpovědný redaktor Vladimír Holan. Zvuk Vlado Marko, Emília Miháleková. Režie Igor Hrabinský.

Osoby a obsazení: Emmie Waynová (Elena Petrovická), paní Glossopová (Viera Topinková), Poppy Canticlová (Oľga Zöllnerová), doktor Franklin (Juraj Slezáček), Edward Bowdon (Martin Huba).

Nastudoval Československý rozhlas Bratislava 20. 9. 1991. Premiéra 19. 10. 1991 (Rádio Slovensko 2, 18:45 h.; 49 min.). Repríza 20. 10. 1991 (Rádio Slovensko 2, 8:30 h.).

Pozn.: Všetko súvisí práve so zelenou farbou. Začalo sa to už vtedy, keď mal pán Edmond Braise 30 rokov. Oženil sa s jednou slečnou, ktorá milovala zelenú farbu, všetko mala zelené. Keď mali krátko pred svadbou, pána Braisa opustila a utiekla s druhým. Načisto sa zosypal a niekoľko rokov strávil v psychiatrickom ústave. Vrátil sa z blázinca s utkvelou myšlienkou – pomstiť sa všetkým ženám. Edmond Braise niekoľko krát zmenil svoje meno… Ako to bude ďalej pokračovať sa dozviete v rozhlasovej hre. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)