Horúce linky (Horké linky, 1980)

Bibiana Wallnerová. Původní hra pre mládež. Dramaturgie Anna Floriánová. Hudba Igor Bázlik. Hudební spolupráce Anna Farkašová. Zvuk Ada Rehorová. Režie Eva Galandová.

Účinkují Božidara Turzonovová, Ľubo Roman, Peter Jezný, Emil Horváth, Dušan Tarageľ, Olívia Binderová a Július Paluš.

Připravil Československý rozhlas v roce 1980. Repríza 8. 3. 2019 (SRo 8 Rádio Litera, 10:30 h).

Pozn.: O jedno telefonickom vzťahu medzi mužom a ženou (a možno aj jej matkou).

Lit.: anonym: Horúce linky. In Televízia a rozhlas 29/1996, str. 15 (anotace). – Cit.: „Telefonický“ príbeh vysokoškoláka Juraja Benčíka a šestnásťročnej gymnazistky Barbory vzišiel z obyčajného, navyše i trochu neomaleného „fóru“ skupiny nudiacich sa chlapcov. Autorke hry sa podarilo, s dávkou duchaprítomnosti, vtipu, miestami i zádrapčivej irónie ukázať prvé kroky k hlbšiemu priateľstvu medzi chlapcom a dievčaťom, ktoré neskôr prerastie k nesmelým dotykom ľúbosti.

Lit.: Jurčo, Martin: Bibiana Wallnerová: Hlas z rozhlasu väznili dva roky komunisti. In web Sme, 1. 8. 2014 (nekrolog). – Cit.: (…) A hru pre mládež Horúce linky z roku 1980, ktorou predbehla dobu aj tým, že priniesla tému ľúbostného nahovárania cez telefón.

Brilantnosť dramatického textu zvýraznila dvojrola matky a dcéry v podaní Božidary Turzonovovej. Táto hra bola v roku 1981 ocenená na 7. ročníku Festivalu pôvodnej rozhlasovej hry v Piešťanoch.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)