Tantalópolis (2018)

Peter Macsovszky. Rozhlasová dramatizace na motivy knihy oceněné v soutěži Anasoft Litera 2015 Dramatizace Peter Šulej. Hudba Matúš Homola. Hudební dramaturgie Katarína Bielčíková. Mistr zvuku Milan Greguš. Produkce Alena Rumanovská a Ľudmila Sabová. Režie Ján Šimko.

Účinkují Ľubomír Burgr, Anna Čonková, Inge Hrubaničová, Vlado Zboroň, Gregor Šimko, Laco Kerata.

Natočeno 2018. Premiéra 25. 9. 2018 (Rádio Devín, 20:35 h.).

Pozn.: Román Tantalopolis možno v primárnej rovine chápať ako prienik do každodenného života jedného juhoamerického mesta. Ako však takmer v každom literárnom diele, aj tu sú reálie modifikované,štylizované, a slúžia len ako rámec oveľa širšej, univerzálnejšej metafory. Kulisa „tretieho sveta“ slúži ako zosilňujúci prvok pri vykresľovaní rôznych podôb zlyhávajúcej civilizácie či už v rovine sociálnej, intímnej, technologickej a politickej. Kontrast medzi tropickým prostredím prekypujúcim farbami, tvarmi, chuťami a vôňami a medzi úporným bojom jednotlivcom proti prírodným živlom i byrokratickej mašinérii, vytvára pestrú a dramatickú zmes.   (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)