Tajomstvo Anny Márie (Tajemství Anny Marie, 1966)

Vojtěch Cach. Rozhlasová hra pro mládež. Dramatizace a překlad Edita Čekovská. Hudba Igor Bázlik. Odpovědný redaktor Emil Fillo. Asistent režie Ľudmila Šolcová. Zvuk Peter Štolc. Technická spolupráce Eva Jančulová. Režie Jozef Dánai.

Osoby a obsazení:  Vinco (Emil Fillo), Fana (Katarína Karovičová), Vašek (Marián Vojtek), Pepo (Milan Ftáčnik), Blažo (Ľuboš Lazový), Vincův otec (Vladimír Durdík st.), Vincová matka (Júlia Čunderlíková), Lidka, Vincova sestra (Katarína Habovštiaková),  Merhaupt, starý horník (Samuel Adamčík), strážmistr (Andrej Nemčok), řidič auta (Štefan Dobrovodský), cizinec (Vladimír Minarovič), mužský hlas (Peter Jezný).

Natočeno 1966.  Premiéra 10. 9. 1966 (Bratislava, 15:05 hod.; 67 min.). Obnovená premiéra 10. 10. 2018 (Rádio Litera, 12:30 h).

Pozn.: Pri bežných detských hrách narazí partia troch kamarátov v opustenej štôlni na sochu ženy, ktorú tu vytesal na pamiatku svojej manželky do uhlia starý podivný baník. Pretože štôlňa je zahrnutá do programu povrchovej ťažby,rozhodne sa sochu i s opustenou chodbou vyhodiť do vzduchu. Bohužiaľ v okamihu, keď sú v nej aj deti. Podarí sa partii vyviaznuť? Príbeh sa odohráva v období prvej republiky.
[In: web - databazeknih.cz]

Pozn.: V rozhlasovej hre pre mládež TAJOMSTVO ANNY MÁRIE sa spolu s partiou detí vyberieme za dobrodružstvom do starej opustenej šachty, pokiaľ nás nesklame baterka. Temnota ešte nepovedala svoje posledné slovo. Účinkujú Emil Fillo, Katarína Karovičová, Milan Ftáčnik, Júlia Čunderlíková a ďalší. Hra je z roku 1966 a vy ju počúvajte o 12:30.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)