Tajomstvo žltého kufríka (Tajemství žlutého kufříku, 1981)

Sofia Prokofjeva. Dramatizace Tatiana Pedanová. Režie Vladimír Rusko.

Účinkují Soňa Ulická, Marta Žuchová, Vladimír Minarovič, Erika Bauerová, Eva Večerová, Ján Mistrík, Marta Žuchová a další.

Natočeno 1981. Repríza 20. 8. 2018 (Rádio Junior, 5:00 hod.; 39 min.).

Lit.:  Dianišková, Veronika – Vlasková, Rozália: Neslýchaný týždeň a spomienka na Stana Dančiaka. Téma týždňa. In web Rádio Junior, 8. 8. 2018 (článek). – Cit.: V Rádiu Junior vysielame rozprávky už niekoľko rokov. To by ste si možno povedali, že asi neexistuje taký kúzelnícky klobúk, do ktorého by sa ich toľko zmestilo, však? Nuž, ale my taký klobúk máme. Je ním rozhlasový archív a ešte stále sa nám z neho darí vyťahovať aj také príbehy, ktoré ste v našom vysielaní za celých osem rokov nášho vysielania ešte vôbec, ani jediný raz, nepočuli. Preto sme si povedali, že tento týždeň bude v Rádiu Junior „neslýchaným“. To znamená, že väčšinu z rozprávok, ktoré vám budeme púšťať, ste v našom vysielaní ešte nikdy nezačuli. V niektorých z nich začujete aj Stana Dančiaka, ktorý pred pár dňami odišiel do hereckého neba. (…)

Nedávno sme v rádiu Junior vysielali rozprávkový seriál o malom Vasiovi. Jeho príbehy napísala Sofia Prokofjeva a všetky ich zašila do knižky z názvom „A neodprosím“!. No a pretože seriál o Vasiovi sa tak dobre počúval, vytiahli sme z rozhlasového kúzelníckeho klobúka ešte jeden príbeh tejto spisovateľky. Tentokrát to už nebudú len krátke rozprávky, ale celá hra! Bude v nej aj tajomstvo, aj strach, aj sa nasmejete, pretože hlavný hrdina je na začiatku dosť veľký bojko. Hra pre deti sa volá Tajomstvo žltého kufríka. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)