Legendy Pendragonu (2019)

Anatal Szerb. Rozhlasová úprava Tomáš Repčiak. Překlad Marta Lesná. Dramaturg Egon Tomajko. Redakční spolupráce Mária Danadová. Technická realizace Peter Janák. Hudební spolupráce Ján Fiala. Režie Ján Mikuš.

Účinkují Otto Culka, Michal Ďuriš, Ivana Kováčová, Ivana Kivaderová, Marianna Mackurová, Juraj Smutný a Daniel Výrostek.

Natočeno 2019. Premiéra 19. 2. 2019 (SRo Rádio Devín, 21:30 h.; 59 min.). Repríza 22. 2. 2019 (SRo 3 Rádio Devín).

Pozn.: Maďarský spisovateľ Antal Szerb /1901 – 1945/ bol autorom viacerých románov, poviedok, publicistiky, ale aj Dejín maďarskej literatúry a Dejín svetovej literatúry. Jeho štýl je nevšedne ľahký, je strhujúcim rozprávačom ťažko uchopiteľného životného mystéria, očarený bytím a jeho poznávaním. Charakteristické je, že neupadá do prázdneho pátosu, ale udržuje si mierny odstup a vzletnosť humoru. Zdá sa, že svetová literatúra ho v posledných rokoch opäť objavila. Objavili sme ho aj my a preto sme sa vrátili k jeho románu Prázdny hrob. Pod názvom Legendy Pendragonu pre rozhlas upravil Tomáš Repčiak.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)