Aby sa v tom čert vyznal! (Aby se v tom čert vyznal!, 2017)

Daniela Kapitáňová. Rozhlasová hra. Produkce Silvia Lukáčová a Irena Lányová. Hudební dramaturg Matúš Wiedermann. Hudba Marián Čekovský. Texty písní  Tomáš Janovic. Dramaturgie Zuzana Kolmosová. Zvuk Ľubica Olšovská. Režie Táňa Tadlánková.

Osoby a obsazení: vypravěč (Marián Čekovský), čert Sulfur (Ľuboš Kostelný), Máša (Helena Krajčiová), ředitel (Boris Farkaš), Arzén (Miroslav Noga), Antrax (Zuzana Mauréry) a další.

Natočeno 2017. Premiéra 26. 12. 2017 (SRo Regina Západ). Repríza 2. 4. 2019 (SRo Rádio Junior, 19:00 h.; 47 min.).

Lit..: Dianišková, Veronika – Vlasková, Rozália: Vynaliezavý týždeň.Téma týždňa. In web SRo Rádio Junior, 26. 3. 2019 (článek). – Cit.: (…) Aby sa v tom čert vyznal! Tak sa volá hra Daniely Kapitáňovej, v ktorej si budete môcť aj zaspievať pesničky. A to nie hocijaké. Texty k nim napísal Tomáš Janovic. Veď počúvajte: „Ktovie, prečo čertom sa vždy prepieklo, keď náš život premenili na peklo? Nesmiete však deti nikdy strácať nádej a preto sa teraz sústredíme na dej.“

Ocitneme sa priamo v najhorúcejšom pekle, v ktorom práve čert Sulfuríno skladá skúšky v pekelnej pohoršovni. Ale voľajako mu to nejde. Čertovská komisia mu stále odmieta udeliť pekelný čertifikát – teda čosi ako vysvedčenie. Pretože to nie je zlý, ale vlastne taký celkom dobrý čert. A tak ho jeho pekelní súkmeňovci vyhodia na zem medzi ľudí, aby im dokázal, že je skúseným čertom… Ako sa Sulfuríno v tejto situácii vynájde a či vlastne chce byť čertom, to sa už dozviete v rozprávkovej hre. Neviem, či sa vám už donieslo, že byť čertom je viac ako remeslo! Pekelne dobrú hudbu vymyslel sám Marián Čekovský, tak si to nenechajte ujsť!

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)