O princezně Rozetce (1986)

Zdena Brunclíková. Rozhlasová pohádka. Scénickou hudbu složil a řídí Leoš Kosek. Zvuk Jiří Emil Silovský. Dramaturgie Eva Košlerová. Režie Jan Berger.

Osoby a obsazení: růžová víla (Zlata Adamovská), princezna Rozetka (Jarmila Švehlová). Dále účinkují Václav Neužil I., Jan Gross, Daša Neblechová, René Přibil, Monika Švábová a Martina Samková.

Natočeno v roce 1986. Obnovená premiéra 11. 8. 2019 (ČRo 2 Praha, 13:04 h;. 41 min.)

Lit.: anonym: Zdena Brunclíková: O princezně Rozetce. In web ČRo 2 Praha, 11. srpen 2019 (článek). – Cit.: Pohádka o tom, jsou-li cennější úsměv a voňavá růže, nebo perly, obalené solí upřímných slz. (…)

V Růžovém království kvetly růže a v královské zahradě žila růžová víla, která posílala růžovou vůni do všech komnat. Díky ní princezně Rozetce vykvetla s každým úsměvem na rtech růže, s každou slzou jí z oka spadla perla.

Když královna Růžového království zemřela, přivedl si král novou paní, společně s její dcerou Laurou. Laura o růže nestála, zato ji zajímaly perly. Obě ženy se proto lstí snažily přimět krále, aby zapomněl na svou milovanou Rozetku. Vždyť přece pak bude celé království i veškeré jeho bohatství patřit Lauře a královně. Ještě je tu ale princ Julián, který požádal o ruku Rozetky. Zvítězí dobro a čistá láska? (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)