Doba plastová (2019)

Michaela Zakuťanská. Rozhlasová hra. Režie Stanislav Bilý. Dramaturgie Hana Rodová. Zvuk Michal Ballasch a Peter Krajčovič. Hudební dramaturgie Matúš Pavlík.

Osoby a obsazení: tajga (Lucia Hrašková), Gerlach (Jakub Muranský), Tekla (Ľudmila Kozmenková), hotel (Matej Erby), a hlas (Miriam Kuchárová).

Nastudoval Slovenský rozhlas Košice v roce 2019. Premiéra 29. 10. 2019 (SRo Rádio Devín, 20:00 h.; 52 min.). Repríza 10. 1. 2023 (SRo Rádio Devín, 21:00 h.).

Pozn.: Hra se dostala na shortlist nejlepších her na Festivale rozhlasovej hry 2021.

Lit.: anonym:  Rozhlasová hra: Michaela Zakuťanská – Doba plastová.  Rozhlasová tvorba. In web SRo Rádio Devín, 28. 10. 2019 (článek + nahrávka rozhovoru k poslechu). – Cit.: (….)  V roku 2100, krátko po globálnej ekologickej katastrofe, sa moria a oceány zodvihli tak vysoko, že zaliali všetko až do nadmorskej výšky 800 metrov nad niekdajšími morami. Jedna z ľudských komunít, ktoré prežili, sa usadila v prímorskom prostredí pod vrcholmi štítov Vysokých Tatier. Noví ľudia si budujú  vlastnú kultúru, ktorá je spleťou toho, čo vedia, aj čo nevedia. Takto znie oficiálna anotácia k premiére pôvodnej rozhlasovej hry Doba plastová. Redaktorka Hana Rodová sa a o nej rozprávala s režisérom i samotnou autorkou:

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)