Malý princ 1/2 (2019)

Antoine de Saint Exupéry.  Původní rozhlasový muzikál na motivy stejnojmenné knihy.  Hudba Daniel Barták. Texty písní Richard Bergman. Dramaturgie Zuzana Vojtíšková. Režie Vít Pokorný.

Osoby a obsazení: malý princ (Viktor Antonio), pilot (Vojtěch Dyk), liška (Dita Hořínková), domýšlivec (Jiří Korn), král (Josef Vojtek), had (Tomáš Trapl), pilot (Jaromír Dulava), hlas Rádia Corse (Vít Pokorný). Dále účinkují Ivana Krolová, Martin Pošta, Daniel Barták, Jiří Untermüller, Radek Kuchař, Roman Vejdovec, Vít Pokorný a Zdeněk Zelenka.

Pro Český rozhlas vyrobilo studio Music Masters v roce 2019. Premiéra 26. a 27. 12. 2019 (ČRo 2 Praha, 13:04 h.). Repríza 25. a 26. 12. 2020 (ČRo 2 Praha, 13:04 h.).

Lit.: anonym: SERIÁL. Malý princ: rozhlasový muzikál. In web ČRo 2 Praha, 26. prosinec 2019 (článek). – Cit.: Hvězdně obsazený a precizně zpracovaný původní rozhlasový muzikál, ve kterém září Vojta Dyk jako pilot, Viktor Antonio jako Malý princ nebo Jiří Korn v roli Domýšlivce.

Příběh putování a setkávání s obyvateli planet je rozložen do dvou dílů. Průvodcem a vypravěčem je alter ego Exupéryho – letec, který vypráví přátelům o nevšedním setkání na hranici uvěřitelnosti a zároveň se chystá na svůj poslední let. V této roli se představí jeden z nejvyhledávanějších současných umělců Vojta Dyk.

Velkou rodící se hvězdou je ovšem Viktor Antonio, který naprosto přirozeně, bez patosu a přeslazení putuje po planetách a jeho vystoupení nezastíní ani ostřílení bardi jako Jiří Korn, Josef Vojtek, Tomáš Trapl, Martin Pošta nebo třeba Ivana Korolová.

Projekt na klíč pro rozhlas připravil hudební skladatel Daniel Barták, textař Richard Bergman, režijně a produkčně Vít Pokorný. Při přípravách na natáčení se ve studiu vystřídala víc než dvacítka tvůrců a interpretů.

„Nápad přišel už v roce 2014. Ale vše má svůj čas a smysl. Jednoduše vše dozrálo a po několika měsících intenzivní práce vám můžeme Malého prince hrdě představit,“ doplňuje za tvůrce Barták. Rozhlasový muzikál připomíná blížící se výročí 120 let od narození Antoine de Saint-Exupéryho. (…)

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)