Škriatok Zavriočko a princezná Nespalka (Skřítek Zavřiočko a princezna Nespalka, 2019)

Veronika Martinková. Pohádková hra pro nejmenší v pořadu  Detskej rozhlasovej dramatickej družiny Pampulóni (DRDD). Hudební dramaturgie Ludmila Hodulíková. Zvukový mistr Andrej Klimits. Redakce a režie Zuzana Jurigová-Kapráliková.

Účinkují Greta Luprichová, Dušan Kaprálik, Michaela Hanudelová, Michaela Kapráliková, Martin Kaprálik a Ladislav Laco Kerata.

Nastudoval Rozhlas a televia Slovenska v roce 2019. Premiéra 19. 12. 2019 (SRo 9 Rádio Junior, 26 min.).

Bolo raz jedno kráľovstvo na siedmom poschodí. Býval tam kráľ s kráľovnou a jedna malá princezná. A ešte jedna striga, alebo skôr princeznina staršia sestra. Tá nechcela malú princeznú zobrať ani len do kina na strašidelný film. V tomto rodinnom kráľovstve je z času na čas celá hora škriepok, ale aj tak je to domov, takže je v ňom napokon celkom útulne. Jedného dňa sa však rodičia vyberú na kráľovskú (alebo teda služobnú) cestu, ktorá bude trvať celú noc a celý deň. Ako to dopadne, to sa dozviete v ďalších Panpulónoch. V našom vysielaní si ich pustíme po prvýkrát. Program malých hercov z Detskej rozhlasovej dramatickej družiny pripravila aj Zuzka Jurigová-Kapráliková. Rozprávku pre malých hercov a ich starších hereckých kolegov napísala Veronika Martinková a nazvala ju Škriatok Zavriočko a princezná Nespalka. To znamená, že v príbehu stretneme aj škriatka! Rozprávku vysielame v našej dvojhodinke pre škôlkarov a škôlkarky.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)