O koze v Betlémě (2019, 2020)

Může jít o komiks text, kde se píše o KOZE VBETLEME slyš.to ČESLAVA TALAFANTOVÁČeslava Talafantová. Vánoční pohádka. Dramatizace Radmila Hlavenková. Zvuková režie Pavel Kunčar. Hudba Jaromír Vogl, hraje soubor „Šarbilach“.

Osoby a obsazení: vypravěč (Jiří Miroslav Valůšek), beran (Martin Holík), koza (Irena Kintrová), stařenka Rebeka, majitelka kozy (Magda Hauserová), hrnčíř (Filip Breindl), jeho žena (Kateřina Kovaříková), soused Elí (Vladimír Kintr), rozzlobení obyvatelé Betléma (Pavel Kunčar, Antonín Kánský a Anežka Jakubcová).

Natočeno 2019. Premiéra 25. 12. 2019 (Rádio Proglas, 14:00 h.).

Vydalo Slyš.to v roce 2019 (MP3, 42 min.). Ukázka k poslechu zde.

Edice: Můžu ti číst?

Pozn.: „O zlé koze“ je vánoční pohádka přímo z Betléma a i když je v ní hlavní hrdinkou koza a ne vůl nebo oslík, které bychom v betlémské stáji čekali, přesto se dozvíme, že i tohle zvíře se k jesličkám podívalo a mělo to své následky… Autorka sestra dominikánka Česlava Talafantová napsala pro děti už několik pohádkových příběhů a doprovodila je živými ilustracemi, jak vidíte na obálce. (…)

Pohádka je vhodná pro děti předškolního věku a starší.

Lit.: Hauserová, Sabina: Programové tipy (23. – 29. 12. 2019). In web Rádio Proglas, 20. prosince 2019 (článek). – Cit.:  V týdnu od 23. prosince se můžete těšit na premiérové vánoční pořady zaměřené na Vánoce perzekvované, umlčované a zakazované. Pro děti jsou připraveny premiérové pohádky. (…)

25. prosince odpoledne ve 14.00 hodin bude mít premiéru sváteční pohádka O koze v Betlémě, ke které napsala a krásně nakreslila námět sestra dominikánka Česlava Talafantová. Její text pro vysílání Radia Proglas zdramatizovala Radmila Hlavenková a potkáme se v něm s majitelkou kozy stařenkou Rebekou, různými sousedy, pastýři a jejich stády. Uslyšíme, proč dostala koza Lea přezdívku Jezábel a jak ji změnilo setkání s obyvateli jednoho chléva, nad kterým svítila hvězda.  (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)