Vodník Kocián a jeho přátelé (2019, 2020)

přebal knihyRomana Odstrčilová. Pohádka. Spolupráce na textu Irena Kintrová. Použitá hudba Jazz Inspiration (Saxofonové kvarteto Bohemia) a The Face Of Trombone (František Jeřábek).

Osoby a obsazení: vypravěč (Klára Beránková), vodník Kocián (Lukáš Graca), bludičky (Anežka Jakubcová a Alžběta Havlová), kapr Bonifác (Irena Kintrová), mládenec Kuba (Radek Habáň) a víla Rosilka (Romana Odstrčilová).

Natočeno 2019. Premiéra 22. 4. 2019 (Rádio Proglas, 14:00 h.). Vydalo Slyš.to v roce 2020 (25 min.). Ukázka k poslechu zde.

Edice: Můžu ti číst?

Pozn.: Vodník v této pohádce kromě své práce kolem rybníka zvládne ještě i druhé zaměstnání – stane se detektivem. Musí vypátrat ztracené utopence, leknín, zelený kabát i červené pentle. V napínavém rozplétání záhady mu pomůže kapr Bonifác s bludičkami a vílou Rosilkou.

Pohádku napsala pro vysílání Proglasu Romana Odstrčilová, s textem vypomohla Irena Kintrová, vyprávěla Klára Beránková. Vodník Kocián byl Lukáš Graca, jako bludičky se představily Anežka Jakubcová a Alžběta Havlová, kapr Bonifác – Irena Kintrová, mládenec Kuba – Radek Habáň a víla Rosilka – autorka Romana Odstrčilová. V pohádce zazní hudba z alba Jazz Inspiration Saxofonového kvarteta Bohemia a také z CD The Face Of Trombone Františka Jeřábka. Ilustraci k pohádce vytvořila Pavla Vykoupilová.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)