Velvet (2019)

Laco Kerata. Rozhlasová hra. Dramaturgie Zuzana Kolmosová. Zvuk Peter Pištek. Hudební dramaturg Matúš Wiedermann. Režie Laco Kerata.

Osoby a obsazení: Gejza (Dušan Jamrich), Stanislava (Tatiana Kulíšková), Vlado (Peter Sklár).

Natočeno 2019. Premiéra 17. 11. 2019 (SRo Rádio Devín, 20:45 h.; 37 min.).

Pozn.: Tento príbeh nás zavedie do prostredia divadla a procesu skúšok, práce na ruskom autorovi. Prichádza revolúcia, pohnuté časy v kruhoch umelcov i študentov, je zaujímavé sledovať, ako sa menia názory, ba dokonca charaktery aj u takýchto osobností. (anotace)

Lit.: anonym: November ’89 v Rádiu Devín. Témy. In web SRo Rádio Devín, 14. 10. 2019 (článek). – Cit.:  Rádio Devín pripravuje sériu verejných podujatí venovaných pamätnému výročiu Nežnej revolúcie. (…)

Čakanie na Nežnú
- verejný odposluch cyklu 8 pôvodných rozhlasových hier
Nedeľa, 17.11.2019 o 17.00 v štúdiu č. 5 Slovenského rozhlasu

Verejný odposluch priameho prenosu Rádia Devín ponúkne cyklus premiér ôsmych pôvodných rozhlasových hier s tematikou obdobia blížiacej sa zmeny v spoločenskom systéme v roku 1989. Osem autorov v rôznom vekovom i profesionálnom zameraní prináša osem ľudských príbehov, ktoré sa chtiac nechtiac dotýkajú pomerov vo vtedajšej spoločnosti a príchodu veľkých zmien. Rozhlasové hry budú odvysielané v nasledovnom poradí:
Vanda Feriancová: Do čerta s revolúciou 29´48
Vladimír Hanuliak: Vianočné oblátky 20´27
Juraj Raýman: Trocha slnka v dome smútku 29´59
Ján Uličiansky: Kľúče 36´10
Michaela Materáková: Ružový bidet 30´16
Eva Borušovičová: Vzkriesenie 33´34
Laco Kerata: Velvet 37´05
Peter Pavlac: Bol som predseda triedy 29´21

Verejný odposluch sa uskutoční za účasti autorov a tímov, ktoré sa podieľali na realizácii rozhlasových hier, zároveň budú pozvané všetky zložky vysielana Rádia Devín. Ide o príležitosť verejnosti stretnúť sa s tvárami Rádia Devín a ich spolupracovníkmi a spoločne osláviť čašou vína a zdieľaním spoločného umeleckého zážitku 30. výročie Nežnej revolúcie.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)