Lordi (2020)

Oscar Wilde. Hudba Robbie Ross. Režie Daniel Kupšovský. Dramaturgie a překlad Ivan Remiaš. Ze záznamu zpívá František Krištof Veselý.

Účinkuje Martin Hofmann, Filip Rajmont, Peter Serge Butko, Vladimír Polívka, Katarína Zatovičová, Daniel Kupšovský, Vojtěch Přívětivý, Ivan Remiaš.

Natočeno 2020 (2134 Studios Rakovník). Vydal Supraphon, 27. 11. 2020 (1 CD MP3, SU 6622-2; celková délka 1 hod. 57 min.).

Pozn.: Úspěšná divadelní hra s populárními herci, nevhodná pro mládež do 15 let.

Audiozáznam divadelní hry Lordi vychází u příležitosti 15. narozenin této velmi úspěšné inscenace, která byla původně přeložená pouze do slovenštiny. Herci se však rozhodli hru uvádět dále jen ve slovenštině a nepřekládat ji do češtiny s odůvodněním, že v českém překladu by ztratila jistý šarm. Jde o pikantní salonní komedii o třech lordech, kteří mezi sebou v utajení hrají delikátní hru. Rozdělují si dámy ze svého okolí a za úspěchy či neúspěchy s dámami si nadělují červené a černé body. Avšak jednoho dne jeden z lordů poruší pravidla hry… (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)