Traja kamoši a fakticky fantastický bunker (Tři kámoši a fakticky fantastický bunkr, 2020)

Barbora Kardošová. Rozhlasová hra pro děti. Produkce Petra Takáčová. Zvukový mistr Milan Greguš. Hudba Matúš Wiedermann. Dramaturgia Zuzana Kolmosová. Režie Eva Eva Borušovičová.

Osoby a obsazení: Juraj Králik (Lukáš Krčmár), tlustý Fero (Samuel Kenedy), Bekla (Alžbeta Hrnčiariková), Izi (Robin Moravanský), Laura (Adela Heftiová), dějepisářka (Oľga Belešová), Jurajova maminka (Zuzana Porubjaková), Jurajův otec (Ivan Martinka), děda Sova (František Kovár), profesorka Moudrá (Zuzana Krónerová), doktor Hakling, moudrý kůň v nejlepších letech (Richard Stanke), slečna Mléčná, rozvážná myslící kočka (Slávka Halčáková), agentka Bondy, odvážná borderkolie (Zuzana Fialová).

Natočeno 2020 (56 min.). Repríza 23. – 27. 5. 2021 (SRo Rádio Litera); 12. 5. 2022 (SRo Rádio Junior, 17:00 – 17:56 h.); 30. 12. 2022 – 4. 1. 2023 (SRo 8 Rádio Litera).

1. cena na soutěži Zázračný oriešok v kategorii Rozprávkové hry.

Pozn: Juraj má skoro jedenásť a chcel by pieskomila. Alebo psa. Alebo iné prítulné zvieratko, s ktorým by sa hral, keď príde domov. Nič z toho mu nedovolia. Všetko je problém. A tak si Juraj nájde v lese fantastický bunker a troch kamošov. Doktor, slečna a agent čiže kôň, mačka a pes naučia Juraja, že keď niečo chce, musí byť trpezlivý, že najlepšie sa premýšľa na strome a tiež, že všetko nie je vždy tak, ako to vyzerá. Súťažný titul festivalu Zázračný oriešok 2022.

Poďte sa zahrať s troma kamošmi na ich fakticky fantastický bunker. V duchu názvu rozprávkovej hry, ktorá vznikla spracovaním známej rovnomennej knihy pre deti, od autorky Barbory Kardošovej. Pútavý príbeh malého chlapca, ktorý zažíva neuveriteľné príhody s kamarátmi z ríše zvierat, určite nadchne malých i veľkých poslucháčov.  (anotace)

 

Lit.: anonym:  12. ročník festivalu Zázračný oriešok pozná víťazov. Témy. In web SRo Rádio Devín, 19. 5. 2022  (článek). – Cit.:  Výsledky súťaže v rámci 12. ročníka festivalu Zázračný oriešok. Kniha v rozhlase, rozhlas v knihe vyhlásili vo štvrtok večer 19. mája v priamom prenose Rádia Regina Západ z piešťanského Kursalonu.

Odborná porota v zložení Ivica Franeková, Adam Hanuljak, Ľubica Kepštová, Tomáš Končinský, Gabriela Magalová, Katarína Moláková, Ivana Papcunová, Zuzana Štelbaská, Vanda Rozenbergová, hodnotila osemnásť titulov z produkcie Odboru literárno-dramatickej výroby Slovenského rozhlasu v troch súťažných kategóriách: rozhlasová rozprávková hra, monologická rozprávka a hra pre rodinu. (…)

V kategórii Rozprávkových hier si víťazstvo podľa rozhodnutia odbornej poroty odniesla hra Traja kamoši a fakticky fantastický bunker, ktorá vznikla spracovaním známej rovnomennej knihy pre deti autorky Barbory Kardošovej. Pútavý príbeh malého chlapca, ktorý zažíva neuveriteľné príhody s kamarátmi z ríše zvierat nadchýna malých i veľkých poslucháčov. Porotu zaujal myšlienkou hrdinských skutkov spojených s láskavosťou, ale i hravým spracovaním, výbornou režijnou prácou s hudbou, sprievodným zvukom a tiež sviežim súčasným hrdinom, chlapcom Jurajom Králikom v interpretácii mladého herca Lukáša Krčmára, ktorý podal ohurujúci výkon. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)